Twee Marokkaanse Nederlanders aanwezig bij lunch koningspaar

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vrijdag in Paleis Noordeinde geluncht met Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie.

De 28 genodigden hebben onlangs een prijs of andere onderscheiding gekregen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren, zoals kunst en cultuur, media en journalistiek, wetenschap, zorg, sport en bedrijfsleven. Het koningspaar wil met de lunch zijn waardering uitspreken voor hun gasten. 

Op de gastenlijst staan ook namen van twee Marokkaanse Nederlanders: N. el Abdouni (hulpverlener / sociaal werker van het jaar) en S. Chaghouani (jonge ambtenaar van het jaar). Zie hier hele lijst.

Eerder vrijdag ontbeten koning en koningin buiten de deur: ze openden op een basisschool in Amsterdam de Koningsspelen. Op meer dan vijfduizend basisscholen met in totaal 1,2 miljoen leerlingen stond er een gezond ontbijt op tafel en daarna was het dansen en sporten geblazen.

22-04-2016 © Demet TV (Foto door RVD, Jeroen van der Meyde)