Werkloosheid in eurozone neemt af

De werkloosheid in de eurolanden is in maart gedaald naar het laagste niveau sinds augustus 2011. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag.

De werkloosheid in de eurozone ging vorige maand omlaag naar 10,2 procent van de beroepsbevolking. In februari stond de teller volgens een nieuwe schatting op 10,4 procent, net zoals in de voorgaande maanden. Eerder werd voor februari nog een afname tot 10,3 procent gemeld. In maart vorig jaar bedroeg de werkloosheid in de muntunie gemiddeld 11,5 procent.

De laagste werkloosheid werd in maart opnieuw gemeten in Duitsland, waar 4,2 procent van de beroepsbevolking geen betaalde baan had. Spanje en Griekenland spannen onveranderd de kroon, met een werkloosheid van 20 à 24 procent. In Nederland zakte de werkloosheid vorige maand marginaal, tot 6,4 procent.

29-04-2016 © ANP / Demet TV