Categories Nieuws Artikelen

Nederlandse F-16 bombardeert in Afghanistan


Een Nederlandse F-16 heeft zaterdag ter ondersteuning van grondtroepen in de Afghaanse provincie Badghis een zogenoemde slimme bom afgeworpen. Dat heeft het ministerie van Defensie dinsdag bekendgemaakt.


Grondtroepen van de internationale troepenmacht ISAF werden zaterdag vanuit verschillende posities onder vuur genomen door opstandelingen. De F-16 brak na een verzoek om hulp zijn patrouillevlucht af en schoot de grondtroepen te hulp met een door satellieten geleide bom.


Defensie kon niet met zekerheid stellen of en hoeveel opstandelingen bij de aanval omkwamen, maar sloot slachtoffers ook niet uit. De enkele bom brak het offensief van de opstandelingen, die zich terugtrokken.

22 mei 2012, 17:33
© [CopyRight 2012, Novum]