Nog meer Syrische vluchtelingen terug: “Bedankt Turkije”

Vorige week meldden wij u voor het eerst dat er een groep van 250 Syrische vluchtelingen in Turkije vrijwillig terug waren gegaan naar hun eigen land. Nu blijkt dat dat aantal niet beperkt is gebleven tot 250. Binnen een week zijn 1.700 Syriërs vertrokken naar hun eigen land. Zij bedanken Turkije voor de opvang in het land, maar nog belangrijker: voor het bevrijden van hun dorpen van IS. Dat laat het Turkse staatspersbureau Anadolu Agency weten.

Het is inmiddels 3 weken geleden dat het Turkse leger het noorden van Syrië is binnengevallen om terreurbeweging IS uit de grensstreek te verjagen. Die strategie werpt zijn vruchten af. Omdat de grensgebied bevrijd is van IS, gaan steeds meer Syriërs in Turkije terug naar hun eigen land. Het aantal Syrische vluchtelingen dat binnen een week is teruggekeerd naar hun eigen land is 1700. De groep bestaat uit met name vrouwen en kinderen.

Wat de rest niet lukt, lukt Turkije wel

Verschillende landen zijn middels bombardementen bezig om IS te verjagen. Dit zijn de landen die zich hebben verenigd onder de noemer ‘Internationale Coalitie tegen IS en bezig zijn om IS te verjagen: Verenigde Staten, Jordanië, Saudi-Arabië, Frankrijk, Canada, Australië, Nederland, België, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Bahrein, Denemarken en Verenigde Arabische Emiraten.

De bombardementen van IS-doelen door de Internationale Coalitie tegen IS heeft tot nu toe niet geleid tot het gewenste resultaat. Turkije daarentegen lijkt met het binnenvallen van Syrië wel positieve resultaten te boeken.

Like ons op facebook en blijf op de hoogte van al het nieuws voor en over Turken.

13-09-2016 © Demet TV