Categories Nieuws Artikelen

Gulenschool heeft rechtszaak verloren

Gulenschool IBS De Roos in Zaandam die een rechtszaak had aangespannen tegen vier Turkse ouders heeft de zaak eigenlijk verloren. Van de vijf vorderingen heeft de rechter er maar één toegewezen. “Erg triomfantelijk kunnen ze niet zijn”. Dat zegt Ejder Kose, de advocaat van de vier Turkse ouders tegen wie de school een rechtszaak had aangespannen.

De rechter heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak. Stichting Islamitisch Onderwijs Zaanstad (SIOZ) was twee weken geleden naar de rechter gestapt om de ouders te dwingen met hun negatieve uitlatingen te stoppen en alle beschuldigingen over De Roos te rectificeren.

Koude Kermis

De ouders mogen de school weliswaar geen terroristische school meer noemen, maar dat is “niet meer aan de orde” en is inmiddels “achterhaald” volgens de advocaat. “Oftewel ze komen van een koude kermis thuis. De school heeft de zaak in feite verloren,” aldus advocaat Kose in een reactie aan Demet TV. “De Whatsappgroep mag blijven, de Facebookgroep mag blijven en ze mogen ook Gulenschool worden genoemd. Ook de wens om rectificatie op de voorpagina van de Telegraaf is afgewezen door de rechter”.

Media

Volgens de advocaat van de vier ouders gaan de media die zeggen dat de school de rechtszaak heeft gewonnen de fout in. “Dat de media het oppakken als zijnde dat zij de zaak hebben gewonnen is vanwege het framen, maar noch feitelijk juist noch juridisch juist”.

Op de hoogte blijven van al het Turks nieuws? Like ons op Facebook.

16-09-2016 Demet TV