Derde verdachte juweliersmoord Den Haag

De politie heeft een derde verdachte aangehouden voor de fatale overval op een juwelier in Den Haag. De 27-jarige man werd vorige week donderdag aangehouden in het huis van bewaring in Almere. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Den Haag donderdag.

Voor de overval op de juwelier aan de Beeklaan in april zaten al twee 19-jarige Hagenaars vast. De 27-jarige man wordt verdacht van medeplichtigheid aan de overval. Hij was mogelijk de chauffeur van de vluchtauto.

De 47-jarige juwelier werd op 25 april neergeschoten toen de twee 19-jarige mannen zijn juwelierszaak overvielen. Kort daarna bezweek hij aan zijn verwondingen. Een van de twee 19-jarige verdachten, Sandro G., heeft bekend de juwelier uit angst te hebben doodgeschoten.

G. was na de overval gevlucht na Georgië, maar meldde zich daar begin vorige maand vrijwillig bij de Nederlandse ambassade en is inmiddels uitgeleverd. Zijn kompaan Ziya B. werd aangehouden in Den Haag.

Politie en justitie hebben de derde aanhouding niet eerder naar buiten gebracht in het belang van het onderzoek.

07 juni 2012, 16:08
©Demet TV