Nederlander gewond bij aardbeving Turkije

Bij de aardbeving in het zuidwesten van Turkije zondag is een Nederlander gewond geraakt. De ANWB vliegt de gewonde maandag vanuit Istanbul terug naar Nederland, meldt een woordvoerder van de toeristenbond. Over de identiteit van het slachtoffer en diens verwondingen wilde de ANWB niets bekendmaken.

Ook kreeg de ANWB drie meldingen binnen van Nederlanders die huiswaarts willen keren na de aardbeving. Zij zijn doorverwezen naar hun verzekeringsmaatschappij.

De beving, die volgens het Geodynamische Instituut in Athene een kracht van 5,8 had, vond plaats op 37 kilometer onder de zeebodem, op bijna vijfhonderd kilometer ten oosten van Athene, tussen Rhodos en het westen van Turkije.

De beving werd onder meer gevoeld in Oludeniz, Izmir en Antalya. Er is geen melding gemaakt van doden of ernstige schade, maar zes mensen in Turkije raakten gewond toen ze in paniek uit gebouwen sprongen.

In de betreffende regio’s van Griekenland en Turkije doen zich elk jaar honderden aardbevingen voor.

11 juni 2012, 12:01
©Demet TV