Categories Nieuws Artikelen

Omstreden imam mag van rechter moskee weer in

De omstreden imam Sjeik Fawaz Jneid mag met onmiddelijke ingang de Haagse As Soennah-moskee weer in. Ook mag hij daar weer aan het werk als imam, bepaalde de rechtbank maandag in het kort geding dat Jneid had aangespannen. De imam vond dat het bestuur van de moskee hem in maart ten onrechte had geschorst als imam en ontslagen als bestuurslid.

Volgens de rechtbank in Den Haag is het ontslag van Jneid als bestuurslid terecht, maar verliep zijn schorsing als imam niet volgens de regels. Zo was Jneid niet uitgenodigd voor de vergadering waarin zijn schorsing werd besproken

Als de moskee de omstreden imam de toegang tot de moskee blijft ontzeggen, moet stichting As Soennah een boete betalen die kan oplopen tot dertigduizend euro. De rechter oordeelde verder dat drie bestuursleden niet hadden mogen worden aangesteld en uit deze functie moeten treden.

Fawaz Jneid verwierf landelijke bekendheid toen hij enkele weken voor de moord op Theo van Gogh zowel de cineast als Ayaan Hirsi Ali vervloekte.

11 juni 2012, 13:30
©Demet TV