VVD weerspreekt kritiek DENK over uitsluiting

Het is niet zo dat de VVD de politieke beweging DENK opzettelijk weg wil houden van staatsgeheimen. VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra weersprak dinsdag de kritiek van DENK-kopstuk en Tweede Kamerlid Tunahun Kuzu.

Volgens Zijlstra hem gaat het niet om uitsluiting. Hij wil het vertrouwelijke overleg met de regering, de zogenoemde commissie Stiekem, beperken tot de vijf grootste partijen in de Kamer om de kans op lekken te verminderen. Als DENK een van de grote partijen in de Kamer wordt, komt zij ook in de commissie, aldus Zijlstra.

Een Kamermeerderheid steunt het idee om de kleine fracties niet meer toe te laten tot Stiekem. In deze commissie informeert het kabinet de Tweede Kamer over het werk van de inlichtingendiensten.

06-12-2016 © ANP