Poetin heeft zijn zegje over hacking gedaan

De Russische president Vladimir Poetin heeft tegenover zijn Amerikaanse ambtgenoot Barack Obama heel duidelijk gemaakt wat hij vindt van beschuldigingen over het hacken van Amerikaanse instellingen. Een naaste medewerker van Poetin zei vrijdag bij diens bezoek aan Tokio dat Poetin en Obama hier in de marge van de top van de G20 in september tête-à-tête over hebben gesproken.

Poetin heeft toen over de kwestie duidelijk zijn standpunt overgebracht. De medewerker zei niet wat Poetin Obama te verstaan gegeven heeft, maar suggereerde dat het mogelijk niet in Obama’s lezing van de gebeurtenissen paste.

In de VS zijn er tal van beschuldigingen aan het adres van Russische geheime diensten over pogingen de Amerikaanse presidentsverkiezingen met hackerspraktijken te beïnvloeden. Zo zou Obama’s Democratische Partij daar het slachtoffer van zijn geworden. Amerikaanse functionarissen zeiden donderdag dat Poetin zelf toezicht hield op de hackers die onder meer probeerden Donald Trump aan de overwinning te helpen.

16-12-2016 © ANP