NOS geblokkeerd in Turkije

De website en de app van de NOS zijn geblokkeerd in Turkije. Dat meldt de omroeporganisatie op Twitter en op de eigen site. Volgens de NOS heeft de blokkade te maken met beelden die online staan van de moord op de Russische ambassadeur Andrej Karlov, maandag in Ankara.

De Turkse autoriteiten kondigden na de moord een mediablokkade af, wat betekent dat media in Turkije er niet over mogen berichten. De website van de NOS zou door de Turkse toezichthouder BTK zijn geblokkeerd omdat de NOS beelden van de moordaanslag heeft uitgezonden en online heeft gezet. Het NOS-materiaal ging ook op sociale media in Turkije viral.

Media in Turkije krijgen vaker te maken met blokkades. Het gebeurt geregeld dat Twitter, Facebook en YouTube tijdelijk niet toegankelijk zijn. Dat gebeurt zonder tussenkomst van de rechter. Meestal duren de blokkades een paar dagen.

21-12-2016 © ANP / Demet TV