Everink: ik heb Badr niet uitgedaagd

Miljonair Koen Everink heeft vechtsporter Badr Hari en zijn andere belagers op dancefeest Sensation geen enkele aanleiding gegeven om hem aan te vallen. Hij heeft geen enkel woord met hen gesproken of op een andere manier contact met hen gehad, laat hij donderdag weten in een verklaring.

Hij zegt zijn belagers niet persoonlijk te kennen. Hij zou rond 03.00 uur licht aangeschoten samen met iemand anders de skybox waar Hari ook was zijn binnengelopen. De persoon met wie Everink samen was is volgens zijn advocaat Alexander de Swart eveneens geen bekende van de K1-vechter.

Nadat Everink naar het toilet was geweest, zou hij zijn aangevallen. Everink spreekt van volstrekt zinloos geweld. Hij werd zwaar mishandeld en zal waarschijnlijk blijvend invalide blijven.

De Swart benadrukt dat van enig drugsgebruik geen sprake was. “Everink heeft in zijn leven nog nooit drugs gebruik.” De verklaring is volgens hem een reactie op diverse geruchten over wat er is gebeurd, waaronder een ‘suggestieve column’ van Leon de Winter.

De schrijver opperde in Elsevier dat alfamannetjes van slag raken als de vechtsporter binnenstapt. “Zeker als ze gezopen en gesnoven hebben.” Ook vroeg hij zich af ‘wat er zoal in het bloed’ van Everink zat op de nacht van de mishandeling.

Badr Hari zit op verdenking van deze en andere mishandelingen vast. Voor de mishandeling van Everink zit ook een 34-jarige man uit Eindhoven vast. Maandag werd een derde verdachte aangehouden, hij is woensdag vrijgelaten maar wordt nog wel verdacht.

augustus 2012, 10:44
© Demet NU