Voorkeurstemmen kandidaat-Kamerleden deels bekend.

 

 


Aan de verkiezingen van 14 september deden 14 kandidaten met een Turkse achtergrond mee. Behalve Keklik Demir – Yucel, Tunahan Kuzu (beide PvdA) en Sadet Karabulut (SP) is het voor veel kandidaten met een Turkse achtergrond nog de vraag of deze straks in de Tweede Kamer komen.


Als je kijkt naar de voorkeurstemmen die de kandidaten hebben gekregen, kan je bijna met zekerheid zeggen dat de overige 11 kandidaten niet met voorkeurstemmen alsnog worden gekozen. Daar hebben ze in de drie grote steden Den Haag, Rotterdam en de Provincie Utrecht te weinig voorkeurstemmen voor gekregen.


Als deze kandidaten elders in het land niet gigantisch veel voorkeurstemmen hebben gekregen, zou dit betekenen dat enkel 3 van hen in de Tweede Kamer komen. Dat zijn:


Keklik Demir Yucel           (PvdA)


Tunahan Kuzu                   (PvdA)


Sadet Karabulut                (SP)


Overigens is het nog goed mogelijk dat kandidaat-Kamerlid Selcuk Ozturk alsnog in de Kamer komt als de Partij van de Arbeid gaat meeregeren. Dat heeft alles te maken met de ministerposten die straks worden verdeeld.


 


Update:


Ebubekir Ozture van het CDA laat inmiddels weten dat hij niet genoeg voorkeurstemmen heeft gekregen om gekozen te worden. “Helaas heb ik moeten constateren dat ik niet genoeg voorkeurstemmen heb gekregen. Ik heb respect voor de keuze van het volk” laat Ozture weten via zijn Facebook-pagina.Facebookbericht Ebubekir Ozture (CDA)


 


 


© Demet NU