Duitsland zingt toontje lager: stap voor stap betere relatie met Turkije

De Duitse regering poogt ,,stap voor stap weer een normale relatie met Turkije” te krijgen. Dit zei minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel woensdag na crisisberaad met zijn Turkse collega Mevlüt Cavusoglu. We zijn het er in elk geval over eens dat niemand er belang bij heeft de betrekkingen nog verder te beschadigen, aldus Gabriel.

In het gesprek tussen beide ministers heeft Turkije duidelijk gemaakt dat Turken in Duitsland “stelselmatig worden onderdrukt”. Daarnaast heeft Turkije er bij Duitsland op aangedrongen te stoppen met de “lastercampagnes” tegen Turkije en president Erdogan. 

Cavusoglu: “Dat er op een systematische manier een lastercampagne tegen Turkije gaande is, tot bijna haat tegen onze president. En dat leden van terreurgroep PKK in Duitsland actief zijn en andere zaken waar wij het oneens mee zijn, hebben wij vanmorgen overgebracht,” aldus de Turkse minister Cavusoglu.

08-03-2017 © Demet TV