Categories Nieuws Artikelen

Vermiste prostituee mogelijk onder betonnen vloer

De politie doet bij de zoektocht naar de in 1998 verdwenen straatprostituee Jolanda Meijer op drie boerderijen in Winsum ook onderzoek in de betonnen vloer van een van de panden. Dat heeft een woordvoerder van de politie dinsdag gezegd.

De toenmalige eigenaar had de vloer destijds opnieuw gestort, vlak voordat hij zijn boerderij verkocht. Met een grondradar wordt de vloer onderzocht op verstoringen. Dat leverde tot nu toe één verdachte plaats op. Na boringen bleek echter puin onder het beton te zitten.

De politie en het Nederlands Forensisch Instituut doen verder nog onderzoek naar drie gierputten. Twee daarvan zijn inmiddels leeg. De inhoud wordt gezeefd. De woordvoerder verwacht dat de politie nog de hele middag bezig is.

Het onderzoek naar de vermiste Meijer werd opnieuw geopend na informatie van het Dagblad van het Noorden. Volgens de krant zou de voormalige bewoner van een van de boerderijen regelmatig prostituees hebben ontvangen. De destijds 34-jarige Meijer zou hem financieel hebben leeggetrokken.

18 september 2012, 13:09
© Demet TV