Weer arrestaties voor verpatsen goederen Schiphol

In het onderzoek naar het verduisteren van gevonden voorwerpen op Schiphol zijn dit weekend nog eens vier arrestaties verricht. Het gaat om vier mannen uit Alkmaar, Hoofddorp, Amsterdam en Zoetermeer, meldt de marechaussee maandag. Vrijdag meldde de marechaussee al de arrestatie van twee vrouwen in de zaak.

Dit weekend vonden doorzoekingen plaats in de woningen van de mannen, tussen de 41 tot 53 jaar oud. Daarbij werden diverse goederen, zoals elektronica en kleding, gevonden, die vermoedelijk zijn weggenomen uit bij het depot voor gevonden voorwerpen op Schiphol.

Bij de vrouwen die al vastzaten gaat het om een 45-jarige vrouw uit Schermer, die op Schiphol werkte, en haar 52-jarige partner. De vrouw werkte op de afdeling waar verloren spullen worden binnengebracht. Ze nam ze mee naar huis en bood ze met haar partner aan op internet. Bij het doorzoeken van de woning van de twee werden gestolen spullen gevonden.

Het onderzoek werd opgestart nadat Schiphol de marechaussee had gemeld dat onregelmatigheden waren geconstateerd bij de afdeling waar gevonden en verloren goederen terechtkomen. Wat voor rol de verdachten exact hebben gespeeld, wordt nog onderzocht.

24 september 2012, 10:03
©novum