Categories Nieuws Artikelen

Woensdag eerste beelden relschoppers

Op politie.nl verschijnen woensdag de eerste beelden van relschoppers die worden gezocht in verband met de ongeregeldheden zondag na afloop van Excelsior-Feyenoord in het centrum van Rotterdam. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam worden beelden van circa tien relschoppers getoond. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging tegen de politie of tegen andere mensen die werden belaagd.

Over 39 verdachten die zondag al werden opgepakt en sindsdien vastzitten, wordt in de loop van woensdagochtend een beslissing genomen, aldus het OM. Bekeken wordt of zij worden voorgeleid aan de rechter-commissaris of dat zij met een dagvaarding of een schikking naar huis worden gestuurd.

Twee verdachten van twaalf en veertien jaar zitten al thuis vanwege hun jeugdige leeftijd. Bovendien zijn vier mensen vrijgelaten in verband met examens of een begrafenis.

10-05-2017 © ANP / Demet TV