Studenten opgelucht over schrappen langstudeerboete

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) zijn blij dat de langstudeerboete van tafel gaat. Dat lieten de studentenclubs maandag weten na het bekendmaken van het deelakkoord dat de PvdA en VVD hebben gesloten.

De studentenorganisaties zijn opgelucht dat de omstreden boete nu eindelijk van de baan is. Ze roepen de politiek op zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen en te starten met de terugbetaling van de boetes die al geïnd zijn. “Er moet nu zo snel mogelijk een eerlijk en helder beeld geschetst worden voor studenten”, aldus de clubs in een gezamenlijk persbericht.

Studenten organiseerden eerder al een groot protest tegen de boete. Ook een rechtszaak tegen de invoering van de maatregel die de drie landelijke studentenorganisaties aanspanden mocht niet baten.

De langstudeermaatregel werd op 1 september ingevoerd. De regel houdt in dat studenten die meer dan een jaar langer doen over hun studie drieduizend euro extra collegegeld moeten betalen. De boete wordt met terugwerkende kracht geschrapt.

01 oktober 2012, 16:36
©Demet TV