Onderzoek Haren duurt zeker halfjaar

Het rapport van de commissie die onderzoek doet naar de rellen in het Groningse Haren vorige maand zal op zijn vroegst over een halfjaar af zijn. Dat denkt de voorzitter van de commissie, voormalig PvdA-leider Job Cohen, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Cohen was maandag samen met de andere leden van de commissie in Haren. Hij voerde onder meer overleg met de fractievoorzitters van de politieke partijen en de lokale driehoek.

Een meisje uit Haren had een evenement op Facebook aangemaakt om haar zestiende verjaardag te vieren, maar had de uitnodiging openbaar gemaakt, in plaats van alleen voor vrienden. Het feest werd al snel gebombardeerd tot Project X, naar een Amerikaanse film waarin een verjaardagsfeestje enorm uit de hand loopt.

Uiteindelijk kwamen duizenden mensen naar Haren en braken rellen uit. Tientallen mensen raakten gewond en de relschoppers richtten voor miljoen euro’s schade aan.

01 oktober 2012, 15:58
© Demet TV