Wilders mag naar Australië

PVV-leider Geert Wilders mag Australië bezoeken. De Australische minister van immigratie Chris Bowen houdt een visum voor Wilders niet tegen, schrijft hij dinsdag in de krant The Australian. Wilders wil volgens hem niets liever dan dat zijn visum wordt geweigerd omdat zijn zaak dan meer aandacht krijgt. De toezegging van de minister komt een dag nadat Wilders meldde dat hij zijn reis naar Australië tot februari heeft uitgesteld omdat hij al meer dan een maand op een visum wacht. Normaal wordt een visumaanvraag uit Nederland in enkele dagen verwerkt.

Wilders zou de komende weken lezingen in Australië geven op uitnodiging van de Australische anti-islamgroepering Q Society. De groepering beschuldigde de overheid er eerder al van de visumaanvraag expres vertraagd te behandelen om de organisatie dwars te zitten.

In het stuk van dinsdag noemt Bowen de PVV-leider verkeerd en zijn denkbeelden beledigend. Hij zegt getroffen te zijn door de ‘onwetendheid en de onverstandige kijk op het geloof van andere mensen’ van de politicus. Maar Australië zou sterk genoeg zijn om zijn anti-islamitische kijk te weerstaan. Enkele weken geleden braken rellen uit in Sydney naar aanleiding van een anti-islamfilm die op internet was gezet.

Bowen zei eerder dat het niet ongebruikelijk is dat het afhandelen van een visumaanvraag ‘in complexe gevallen’ enkele weken duurt. De beveiligers en medewerkers van Wilders hadden al wel een visum gekregen.

02 oktober 2012, 07:42
©Demet TV