Man opgepakt om openstaande boete van 1,5 ton

De Koninklijke Marechaussee heeft maandagavond een man aangehouden die een boete van ruim anderhalve ton had openstaan. Toen hij zijn paspoort wilde scannen bij een poortje op de luchthaven, kreeg de marechaussee een alarmsignaal.

De 38-jarige man moet nog een boete van 165.000 euro betalen wegens een ontnemingsmaatregel. Dat betekent dat hij het geld eerder heeft verdiend met criminele activiteiten en nooit heeft terugbetaald. Als hij de boete niet betaalt, moet hij maximaal 540 dagen de cel in tot hij alsnog met het geld over de brug komt.

Volgens een woordvoerder komt het een paar keer per jaar voor dat de marechaussee op openstaande boetes van zo’n groot bedrag stuit. ,,Meestal gaat het om lage verkeersboetes, die mensen ter plekke kunnen voldoen.”

04-07-2017 © ANP / Demet TV