Tweede Kamer na donderdag op vakantie

De Tweede Kamer gaat na donderdag met reces. Dat betekent dat de afgevaardigden in principe twee maanden, tot dinsdag 5 september, niet meer vergaderen.

In principe. Twee jaar geleden zag de Kamer zich tijdens de zomerpauze gedwongen een paar keer terug te keren naar het Binnenhof wegens de Griekse financiële crisis. Drie jaar geleden was het de ramp met vlucht MH17.

De laatste vergaderdag voor het reces heeft meestal een overvolle agenda. Het kan een marathonzitting worden met allerlei minidebatjes en stemmingen over de meest uiteenlopende onderwerpen. In eerdere jaren heeft het weleens tot het ochtendgloren geduurd. Dit jaar lijkt het mee te vallen.

De Eerste Kamer stopt volgende week. De senatoren vergaderen dinsdag 11 juli voor het laatst en komen ook een week later terug. Voor hen eindigt het zomerreces op dinsdag 12 september.

06-07-2017 © ANP / Demet TV