Ouders bezorgd over grote klassen basisschool

Een op de tien ouders van kinderen die naar de basisschool gaan, is bezorgd over de grootte van de klassen. Dat blijkt uit een rapport van het Ministerie van Onderwijs.

Ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd zijn behalve over de grootte van de klas, ook bezorgd over bezuinigingen in het basisonderwijs. Ouders van kinderen die naar het middelbaar onderwijs gaan, zijn met name bezorgd over het lerarentekort en lesuitval.

Ook meesters en juffen zijn bezorgd over het aantal leerlingen per klas, maar een nog groter deel maakt zich zorgen over de werkdruk in het basisonderwijs. Hetzelfde geldt voor docenten in het voortgezet onderwijs, al is dat deel met veertien procent tegenover twintig procent in het basisonderwijs kleiner.

Ouders van basisschoolleerlingen zijn ondanks hun zorgen wel tevreden over de basisschool van hun kind. Gemiddeld geven zij als rapportcijfer een 7,5 voor de kwaliteit. Over de meesters en juffen zijn ze nog beter te spreken, die krijgen gemiddeld een 7,7. Leraren op de basisschool oordelen eveneens positief. Hun eigen school krijgt gemiddeld een 7,6, de kwaliteit van het basisonderwijs in het algemeen een 7,1.

03 oktober 2012, 11:12
©novum