CDA waarschuwt VVD en PvdA

Het CDA heeft VVD en PvdA woensdag gewaarschuwd niet verder te bezuinigen op de kinderopvang, de kinderbijslag en het kindgebonden budget. “Handen af van de kindregelingen”, zei CDA-Kamerlid Eddy van Hijum tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen.

Van Hijum sprak zelf van een ‘politieke waarschuwing’ aan VVD en PvdA, die onderhandelen over de vorming van een kabinet. De twee partijen hebben samen een meerderheid in de Tweede Kamer, maar niet in de Eerste Kamer: daar zou bijvoorbeeld het CDA nodig kunnen zijn.

Van Hijum zei verder zich erover te verbazen dat VVD en PvdA in hun deelakkoord niet hebben geregeld dat de bezuinigingen op kinderopvang volgend jaar worden teruggedraaid, terwijl beide partijen dat in het verkiezingsprogramma hadden staan.

03 oktober 2012, 15:40
©novum