Schutter Almelo was agent in opleiding

De man die vrijdagavond een 18-jarige vrouw doodschoot in een supermarkt in Almelo was een agent in opleiding bij het korps Amsterdam-Amstelland. Dat heeft de politie bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

De 25-jarige dader schoot de caissière van de C1000 in winkelcentrum Schelfhorst dood. Mogelijk was het slachtoffer zijn ex-vriendin. Of hij zijn dienstwapen heeft gebruikt, is niet bekend. De dader beroofde zich na zijn daad van het leven in zijn woning aan de Kerkstraat. In het huis zijn twee afscheidsbrieven gevonden.

Of het winkelcentrum zaterdag open kan, is niet duidelijk. Burgemeester van Almelo Jon Hermans-Vloedbeld heeft vrijdag de plek van de schietpartij bezocht. Daar sprak ze met medewerkers van Schelfhorst en betuigde ze haar medeleven.

09 december 2011, 22:24

(© Novum)