Horeca staakt verzet tegen verbod happy hour

De horeca verzet zich niet langer tegen een verbod op happy hours. Dat schrijft de koepelorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in een brief aan de informateurs Wouter Bos en Henk Kamp. De organisatie hoopt dat door de opoffering van de goedkope uurtjes de verhoging van de leeftijdsgrens voor bier en wijn van 16 naar 18 jaar van tafel gaat.

Nadat de organisatie zich jarenlang verzette tegen de afschaffing van de goedkope uurtjes, laat de KHN in de brief weten nu het verzet tegen een verbod op te geven. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP pleitte vorige maand al voor afschaffing van happy hours.

In de brief doet voorzitter van de KHN Lodewijk van der Grinten een aantal voorstellen voor het nieuwe regeerakkoord. Horeca Nederland schrijft tegen stuntprijzen en happy hours te zijn door alle alcoholverstrekkers, zoals supermarkten, horeca en sportkantines. “De verantwoordelijkheid die samenhangt met het verkopen van alcohol brengt met zich mee dat je als verkoper niet stunt met de prijzen”, aldus de brancheorganisatie.

Met de omslag hoopt de KHN dat de initiatiefwet van tafel gaat die regelt dat de leeftijdsgrens voor licht alcoholische dranken, zoals bier en wijn, omhoog gaat van 16 naar 18 jaar. Volgens de organisatie is die maatregel geen oplossing voor alcoholmisbruik door jongeren. Ook verwacht de KHN dat de leeftijdsverhoging zorgt voor meer drankmisbruik in thuissituaties en groepsverband.

15 oktober 2012, 10:17
© [CopyRight 2012, Demet TV]