Dronkaard doet dutje op vluchtstrook

De politie heeft zondag een dronken automobilist opgepakt die was gestrand op de A12. De man had zijn auto op de vluchtstrook geparkeerd omdat hij zijn ogen niet meer open kon houden. Zijn auto is in beslag genomen, meldt de politie maandag.

Surveillerende agenten kregen argwaan toen ze ter hoogte van Harmelen de auto zagen staan. De man, een 19-jarige Rotterdammer, lag in zijn auto te slapen. Bij het rechter achterwiel stond een lege fles wijn. De man verklaarde toen hij wakker werd geschud dat hij niet verder kon rijden omdat hij dronken was.

Na een blaastest bleek dat de dronkaard ruim twee keer de wettelijke limiet achter de kiezen had. Zijn rijbewijs is tijdelijk ingenomen omdat hij eerder met drank achter het stuur is gaan zitten. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

15 oktober 2012, 11:35
© [CopyRight 2012, Demet TV]