Mogelijk warm weekeinde in aantocht

De tot nu toe koude en natte oktobermaand wordt deze week opgefleurd met lenteachtige temperaturen. Het kwik kan tot 20 graden stijgen, laat een woordvoerder van weeronline.nl maandag weten. Volgens hem hoeven de tuinstoelen nog niet opgeborgen te worden.

Vooral vrijdag en in het weekeinde wordt het mogelijk warm. Wel is er af en toe kans op een bui en moet ’s ochtends de zon schijnen om de grens van de 20 graden te doorbreken.

Voordat het weer beter wordt, komen nog enkele wisselvallige dagen. Vooral dinsdag belooft een herfstdag te worden met ’s ochtends regen en veel wind.

Oktober is tot nu toe erg koud en nat. Op de helft van de maand is de gemiddelde temperatuur 10,3 graden. Normaal is dat zo’n 12 graden. Qua neerslag is het ‘drijfnat’, aldus de woordvoerder. Het maandgemiddelde van tachtig millimeter is al gehaald. Alleen in 1960 en 1982 was het op de helft van de maand nog natter.

15 oktober 2012, 12:30
© [CopyRight 2012, Demet TV]