Fracties VVD en PvdA stemmen in met akkoord

De fracties van VVD en PvdA hebben maandag ingestemd met het conceptregeerakkoord. Dat bleek na afloop van vergaderingen van beide fracties.

De VVD-fractie vindt het concept een ‘evenwichtig akkoord’, zei VVD-leider Mark Rutte. Het akkoord zal Nederland volgens Rutte sterker uit de crisis krijgen. Verder commentaar wilde hij niet geven. Later op de dag volgt een persconferentie. Dat gebeurt nadat Rutte samen met PvdA-leider Diederik Samsom bij de informateurs de laatste puntjes op de i hebben gezet.

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) zei dat er veel is gediscussieerd in de fractie. “Het is crisistijd dus ik zag een heleboel moeilijke maatregelen.”

Samsom zei in zijn fractie een ‘mooie discussie’ te hebben gehad over een ‘belangrijk akkoord’. “Ik heb een mandaat om de onderhandelingen af te ronden, dat zullen we nu gaan doen.” Samsom wilde niet zeggen of zijn fractie nog passages wil wijzigen.

Rutte en Samsom bespreken de uitkomst van het beraad met de informateurs Henk Kamp en Wouter Bos. Daarna geven ze een persconferentie.

29 oktober 2012, 13:32
©novum