Crisis treft hulpsinterklazen

Hulpsinterklazen lijken flink te worden getroffen door de crisis. De Sinterklaascentrale Amsterdam zet dit jaar slechts zeventien hulpklazen in, aldus een woordvoerder. Vorig jaar stuurde het bedrijf nog 26 sinterklazen op pad.

Zowel bedrijven als particulieren schakelen minder snel een hulpklaas in. “Ik schat dat het zo’n dertig procent minder is dan vorig jaar. Ik verwacht niet dat we de achterstand nog in kunnen halen”, aldus de woordvoerder van de Amsterdamse centrale.

Ook de Stichting Sint Nicolaas Centrale (SNC), actief in heel Noord-Holland, zegt de crisis te voelen. Het zijn vooral scholen en bedrijven die proberen te besparen op het sinterklaasfeest. “Er was zelfs een school die aanbood Sinterklaas te halen en te brengen. Dan praten we over een paar tientjes.”

De Sint & Pietcentrale Noord, actief in Noord-Nederland, zegt nog geen last te hebben van de crisis. Net als vorig jaar gaan drie namens de centrale sinterklazen op pad. Het sinterklaasseizoen gaat 17 november van start, als de officiële Sinterklaas aankomt in Roermond.

12 november 2012, 16:53
©Demet TV