‘Een op vijf rijscholen werkt zwart’

Een op de vijf rijscholen werkt zwart. Bij twintig procent klopt het aantal aangevraagde examens namelijk niet met het aantal lessen dat is gegeven. De verschillen tussen het aantal ingekochte praktijkexamens bij het CBR en de opgegeven omzet die daarbij hoort zijn vaak groot, zegt een woordvoerder van de Belastingdienst vrijdag in het AD.

In een brief aan de ruim zesduizend rijschoolhouders in Nederland schrijft de Belastingdienst dat er gemakkelijk een foutje doorheen kan slippen, bijvoorbeeld omdat de instructeurs veel onderweg zijn, veel verschillende afspraken hebben en vaak contant afrekenen. Daarom worden ze sinds deze week scherper in de gaten gehouden.

De Belastingdienst heeft een rekensom gegeven waarmee de rijschoolhouders zelf kunnen controleren of er iets niet klopt. Als dat het geval is en ze zich zelf melden, valt de boete lager uit dan wanneer ze worden betrapt.

Branchevereniging Bovag zegt in de krant blij te zijn met de extra controle. Ondernemers die geen premies afdragen zouden de markt verpesten.

16 november 2012, 11:23
©Demet TV