Sociaal leenstelsel redt het niet in Eerste Kamer

Het sociaal leenstelsel voor studenten in het hoger beroepsonderwijs en het universitair onderwijs komt niet door de Eerste Kamer. GroenLinks vindt de plannen van VVD en PvdA op dit vlak niet goed genoeg, zei lid van de Eerste Kamer Ruard Ganzevoort van GroenLinks dinsdag in het televisieprogramma Nieuwsuur.

VVD en PvdA zouden de steun van GroenLinks nodig hebben voor een meerderheid in de Eerste Kamer. PvdA-leider Diederik Samsom stelt dat GroenLinks in het eigen verkiezingsprogramma zich ook hard heeft gemaakt voor een sociaal leenstelsel en denkt daarom dat de


partij de plannen zal steunen.

Ganzevoort zegt echter dat GroenLinks een heel ander stelsel voor ogen heeft dan het stelsel dat de nieuwe regering door wil voeren. “Er zijn wezenlijke punten die veranderd moeten worden.” Hij doelt hiermee onder meer op de plannen van het kabinet met de OV-studentenkaart, die het kabinet wil vervangen door een kortingskaart.

21 november 2012, 09:47
©Demet TV