Kinderpostzegels ‘beste goede doel’ van 2012

De Stichting Kinderpostzegels is dit jaar op de eerste plaats geëindigd in de Goede Doelen Top 50 van dagblad Trouw. Bij het samenstellen van de lijst is vooral gelet op de structuur van de organisaties.

In de top tien staan verder veel relatief onbekende


 goede doelen, zoals op nummer twee Burung Manyar, dat fondsen zoekt voor nierpatiënten in Indonesië. Projecten Zuid-Afrika, dat sponsorouders werft voor jongeren in Zuid-Afrika, neemt de derde plek in.

Het onderzoeksmodel is ontwikkeld door de Erasmus Universiteit en de analyse is uitgevoerd door Kennisbank Filantropie. Achthonderd goede doelen vulden een vragenlijst in waaruit moet blijken hoe transparant ze zijn, of ze experts betrekken bij hun doelstellingen en of het samenwerken en of het toezicht op de organisatie goed is geregeld.

De lijst verscheen dit jaar voor de derde keer. Vorig jaar stond het Astma Fonds bovenaan.

23 november 2012, 09:18
©Demet TV