‘Al-Shabab dreigt met aanslag op Tweede Kamer’

De Somalische terreurorganisatie Al-Shabab heeft gedreigd een aanslag op het Nederlandse parlement te plegen. Volgens Afrikaanse media is de beweging woedend dat een Kamermeerderheid het verbod op godslastering wil schrappen.


De PVV heeft bij minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) om opheldering gevraagd.

Het afschaffen van het verbod zal ‘grote consequenties’ hebben, waarschuwt een woordvoerder van de islamitische beweging, genaamd sjeik Fuád Mohamed Khalaf Shongole. Om wat voor aanslag het zou gaan zegt hij niet.

De PVV wil van Opstelten weten wat de bedreiging precies inhoudt en welke maatregelen er worden getroffen tegen de terreurdreiging. Ook wil de partij van Geert Wilders weten of er in Nederland woonachtige Somaliërs betrokken zijn bij de mogelijke aanslag.

03 december 2012, 12:25
©Demet TV