Morgen echte chaos

Flinke sneeuwval zorgt vrijdag voor grote problemen in de ochtendspits. Weeronline.nl verwacht zelfs ’totale ontwrichting’. Automobilisten krijgen het advies vrijdagochtend indien mogelijk niet de weg op te gaan.

“Het weerscenario kan eigenlijk niet slechter”, zegt een woordvoerder Vanaf middernacht gaat het sneeuwen. De hevigste sneeuwbuien komen in het westen van het land precies tijdens de ochtendspits. Gemiddeld zal er tien tot twaalf centimeter sneeuw vallen. Plaatselijk, vooral in het noordoosten, kan dat meer dan vijftien centimeter zijn. Alleen in het uiterste oosten van het land en in Limburg valt de sneeuwval naar verwachting mee.


Doordat het ook fors gaat waaien is er kans op sneeuwjacht, wat het zicht beperkt. Spitsstroken zullen daardoor veelal worden gesloten. Mochten mensen desondanks de weg opgaan, dan ontstaan er lange files, is de verwachting.

De NS beslist later donderdag wat voor preventieve maatregelen worden getroffen, meldt een woordvoerder. Hetzelfde geldt voor Schiphol.

Sneeuw en gladheid zorgden donderdagochtend ook al voor overlast in het verkeer. De avondspits kent donderdag naar verwachting geen grote problemen. De temperatuur ligt boven het vriespunt en er wordt niet veel neerslag verwacht.

06 december 2012, 10:36
© [CopyRight 2012, Demet TV]