Ali B hekelt ‘haatcampagne’ Geert Wilders

Rapper Ali B hekelt de opmerkingen van PVV-leider Geert Wilders op Twitter over de fatale mishandeling van de 41-jarige grensrechter Richard Nieuwenhuizen. “Alle Marokkanen die ik spreek veroordelen wat er is gebeurd. Geen haatcampagne voeren over de rug van het slachtoffer aub”, twitterde Ali B. woensdag.

De rapper met Marokkaanse roots doelt op de tweet van Wilders waarin hij liet weten dat er geen sprake is van een probleem op en om de voetbalvelden, maar van een Marokkanenprobleem. “Politiek en media blind voor racistisch geweld Marokkanen.


We hebben geen voetbalprobleem maar een Marokkanenprobleem”, liet Wilders twee dagen nadat Nieuwenhuizen was overleden weten op Twitter.

Wilders baseerde zich op een stuk uit De Telegraaf, waarin voorzitter Marcel Oost van Buitenboys, de club uit Almere waarvoor de grensrechter vrijwilliger was, in zijn beschrijving van het incident aangeeft dat ‘alleen de drie Marokkaanse spelers van onze club naar de grensrechter liepen’.

Acteur Achmed Akkabi sluit zich bij het commentaar van Ali B. aan. “Waar waren je tweets bij de rellen in Haren, Geert? Of wacht, daar waar geen Marokkanen bij, nevermind”, sneert hij op Twitter.

Voor de dood van de grensrechter zitten drie spelers, van 15 en 16 jaar, van de Amsterdamse club SV Nieuw Sloten vast. Naar verluidt gaat het om twee jongens van Marokkaanse afkomst en een jongen van Antilliaanse komaf.

06 december 2012, 11:21
©Demet TV