Sneeuw zorgt voor lange files

Door de sneeuw staat vrijdagochtend vier keer zo veel file als normaal. Ook houdt de spits veel langer aan, zegt een woordvoerder van de ANWB.

Sinds 08.15 uur schommelt de totale filelengte rond de 175 kilometer. “Normaal loopt de spits rond 09.00 uur op zijn eind. Maar het loopt nog niet terug”, zegt de woordvoerder. De sneeuwzone verschuift naar het zuidoosten en blijft daar liggen. “Dus het zal niet snel oplossen.”

In het hele land rijdt het verkeer vanwege de sneeuw langzamer. Volgens de woordvoerder zijn de A12 van Utrecht naar Den Haag bij het Gouwe Aquaduct en de A15 van Rotterdam naar Europoort uitschieters. Op beide snelwegen zijn drie rijstroken dicht door ongelukken.


In de middagspits wordt vooralsnog geen grote overlast verwacht. “De weerbureaus melden dat het in de vroege middag stopt met sneeuwen. Rijkswaterstaat is al volop bezig de wegen sneeuwvrij te houden dus dan moet het in de middag snel opgeruimd zijn.”

07 december 2012, 09:28
© [CopyRight 2012, Demet TV]