Beveiliging Wolfsen afgebouwd

De beveiliging van de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen is teruggeschroefd. Hij rijdt niet langer in een gepantserde auto en wordt ook niet meer vergezeld door twee lijfwachten, maar dat betekent volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Utrecht niet dat hij helemaal niet meer wordt beveiligd.

Wat de precieze aanleiding is voor het terugbrengen van het beveiligingsniveau wil de woordvoerder niet zeggen. “We maken af en toe een risicoafweging en passen de beveiliging daarop aan.”


Eind augustus kwam een bedreiging aan het adres van Wolfsen binnen, die door de politie als ‘ernstig’ werd aangeduid. Naar aanleiding daarvan werd beveiliging ingesteld. In eerste instantie werden beveiligers voor het huis en het stadhuis geposteerd. De zichtbare beveiliging werd enkele weken later al teruggeschroefd.

Het onderzoek naar de dreigementen ‘uit de criminele hoek’ loopt nog.

10 december 2012, 11:18
© [CopyRight 2012, Demet TV]