Asielzoekers vast voor paspoortfraude

Een 36-jarige en een 37-jarige bewoner van een asielzoekerscentrum in Oisterwijk zijn aangehouden voor paspoortfraude. De marechaussee kwam de Irakezen op het spoor toen bleek dat een van hen stempels had laten namaken die door de overheid in Irak worden gebruikt.

De documenten werden volgens de marechaussee door de Irakezen of andere asielzoekers gebruikt om een verblijfsvergunning aan te vragen. Bij de doorzoeking van de woning van de 36-jarige verdachte werd onder meer 25 duizend euro gevonden. Het geld is in beslag genomen.


De twee werden vorige maand al aangehouden, maar in het belang van het onderzoek komt de marechaussee er nu pas mee naar buiten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

10 december 2012, 11:42
© [CopyRight 2012, Demet TV]