Agenten gewond bij aanval om filmploeg EO

Twee agenten zijn woensdag in Vlissingen gewond geraakt toen ze werden aangevallen door een man en een vrouw. De vrouw ging door het lint omdat ze niet wilde worden gefilmd door de filmploeg van de EO die de agenten volgde voor een televisieprogramma.

De agenten gingen af op een melding over een incident in een woning in de wijk Westerzicht. De 45-jarige bewoonster viel eerst de filmploeg aan, waarop een van de agenten de vrouw in bedwang probeerde te houden. De diender werd daarop aangevallen door een 25-jarige man uit Vlissingen.


De agent kreeg enkele vuistslagen in het gezicht. Zijn collega die hem te hulp schoot kreeg ook enkele vuistslagen. De belager wist ondanks het gebruik van pepperspray te vluchten. Hij werd niet veel later alsnog opgepakt. De agenten moesten zich door een arts laten helpen aan hun verwondingen.

De vrouw was ondertussen op het dak van haar huis geklommen, waar ze de dakpannen lostrok en naar beneden gooide. Nadat de agenten lang op haar ingepraat hadden, kwam ze uiteindelijk naar beneden en werd ze aangehouden.

19 december 2012, 22:31
© [CopyRight 2012, Demet TV]