Recordaantal nieuwjaarsduikers

Naar schatting veertigduizend mensen hebben dinsdag deelgenomen aan een nieuwjaarsduik. Dat zijn er vierduizend meer dan vorig jaar. De organisatie van de duiken spreekt van een record. Vooraf werden zo’n 37 duizend deelnemers verwacht. Met tienduizend deelnemers was de duik in Scheveningen het grootst.

De 36 duizend duikers waren vorig jaar ook al een record.


Op de eerste dag van 2011 waren er zo’n 27 duizend duikhelden. In totaal waren er dit jaar op meer dan honderd locaties georganiseerde nieuwjaarsduiken. In 2012 waren dat er 89.De luchttemperatuur was, afhankelijk van de locatie, 7 à 8 graden, warm voor de tijd van het jaar. Het water had ongeveer dezelfde temperatuur. Doordat het stevig woei, lag de gevoelstemperatuur echter rond het vriespunt.

De nieuwjaarsduiktraditie begon volgens de organisatie in Zandvoort. De eerste duik in Scheveningen vond plaats in 1965. De nieuwjaarsduik ging slechts één keer niet door vanwege de kou.

01 januari 2013, 15:10
©Demet TV