Categories Nieuws Artikelen

Nieuw record werkloosheid eurozone

De werkloosheid in de eurozone is in november gestegen tot 11,8 procent, een nieuw record. 18,8 miljoen mensen zijn werkloos, blijkt dinsdag uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. In oktober was de werkloosheid 11,7 procent.

Een jaar eerder stond de werkloosheid nog op 10,6 procent. De werkloosheid in de muntunie stijgt al sinds begin 2011. In Spanje is de werkloosheid met 26,6 procent het hoogst. In Oostenrijk is de werkloosheid het laagst, op 4,5 procent. Nederland heeft met 5,6 procent de op drie na laagste werkloosheid.


De werkloosheid is onder jongeren relatief hoog. Van de jongeren onder de 25 jaar die zich op de arbeidsmarkt begeven, zit 24,4 procent werkloos thuis. In Nederland is de jeugdwerkloosheid met 9,7 procent relatief laag. In Spanje en Griekenland is meer dan de helft van de jongeren werkloos.

In de Europese Unie als geheel steeg de werkloosheid in november niet ten opzichte van oktober. In de 27 landen van de EU is de werkloosheid 10,7 procent, tegen tien procent een jaar eerder.

08 januari 2013, 12:26
© [Copyright 2013 Demet TV]