Categories Nieuws Artikelen

Turkije en Griekenland getroffen door aardbeving

Een aardbeving met een kracht van 6,2 heeft dinsdag het Egeïsche kustgebied getroffen. Dat heeft de Turkse seismologische dienst gezegd. De beving werd in Athene en Istanbul gevoeld en ook elders trilde de grond. Vooralsnog zijn er geen meldingen van schade.

Het Kandili Observatorium, dat gevestigd is in Istanbul, liet weten dat de beving voor de kust van de Turkse provincie Canakkale plaatshad. Het Geodynamisch Instituut in Athene meldde dat de aardbeving plaatshad tussen de Griekse eilanden Lemnos en Lesbos, in de buurt van Turkije. Het Griekse instituut zei dat de beving een momentmagnitude van 5,9 had. De Amerikaanse geologische dienst USGS gaat uit van een kracht van 5,7.


08 januari 2013, 16:24
© [Copyright 2013 Demet TV]