Demet TV – Kritiek op voorstel Ozcan Hidir over afkoopsom Turkse dienstplicht

De Turkse gemeenschap in Nederland is verontwaardigd over het voorstel van Ozcan Hidir aan de Turkse premier Erdogan. Hidir stelde onlangs in een vergadering voor Europese Turken aan de premier voor dat Nederlandse Turken een bedrag van 6.500 euro acceptabel vinden voor het afkopen van de Turkse dienstplicht.

Veel Turken in Nederland vinden dit bedrag echter te hoog. Onderzoek van het Turks Platform Den Haag heeft aangetoond dat jongeren een bedrag van maximaal 2 duizend euro betaalbaar vinden, zegt Bahattin Erbas van het Turks Platform Den Haag.

Verder zegt Erbas dat Ozcan Hidir zeker niet namens de Turkse gemeenschap in Nederland spreekt als hij stelt dat 6.500 euro betaalbaar is.

Tags: Bahattin Erbas, Ozcan Hidir