Categories Video

Documentaire 50 jaar migratie Turkse gastarbeider

Het is dit jaar precies 50 jaar geleden dat de eerste Turkse gastarbeider naar Nederland is gekomen. In dat kader heeft Demet TV een documentaire over de Turkse gastarbeiders gemaakt: 50 jaar migratie Turkse gastarbeider.

Het team van Demet TV heeft de afgelopen tijd veel Turkse gastarbeiders van de eerste generatie gesproken. En ze vertelden allemaal het zelfde: “We hadden een droom, hard werken en veel geld sparen.” 

Sommige van deze gastarbeiders hebben zelfs twee ploegen gedraaid. Met andere woorden, ze hebben twee keer 8 uur per dag gewerkt. Maar waarom hebben ze zo hard gewerkt? Omdat ze zo snel mogelijk weer terug wilden keren naar Turkije.

Het zware werk was goed te doen” zeggen ze. “We deden het werk van twee mensen in ons eentje” zegt weer een ander. “Maar er was een ding waar we niet zo goed tegen konden: en dat was heimwee!”

 “Maar ondanks dat ben ik Nederland dankbaar” voegt weer een andere gastarbeider eraan toe. Want zegt hij “We hebben hier ons brood verdiend

Een documentaire van Demet TV

© Demet TV